Az első térképek az alapító, Lávárdy Imre gyűjteményéből valók, melyek kézzel rajzoltak. 1980-ban már 550 tételből állt. A térképtár feldolgozott állománya 2006 év végén 3064 tétel, de több mint 1000 db még feldolgozatlan.
Térképeinket antikváriumokból és országos irányító szervektől, és megyei közúti igazgatóságoktól szereztük. Ezek a régi országos úthálózati, és közlekedéssel kapcsolatos térképek, pl. Zsámboky-féle 1579-es térkép, ill. a közelmúlt helyzetét ábrázoló térképek.

Aprónyomtatvány-tár

Nem könyv jellegű dokumentumok. Szakmai meghívók, prospektusok, közlekedési propaganda anyagok, cégismertetők, szakmai nyomtatványok, átadási szalagok, stb.
2000-től számítógépen vannak feldolgozva.

Dokumentumtár (archív irattár)

Vegyes témájúak. Többségében régi hídtervek, utak törzskönyvei, minisztérium iratai és a megyei KIG és ÁÉH anyagai alkotják.

Fotótár, filmtár, CD-tár

A fotótárban fényképek, diák, negatívok, fotóalbumok, mikrofilmek és reprodukciók vannak.
Saját készítésű és külső beszerzésből származó anyagból áll.
Filmtár: a gyűjteményi anyag 2 részből, a filmekből és videókból áll. A filmek között a legtöbb a 16 mm-es, melyek zöme a Közlekedési Dokumentációs Vállalat (KÖZDOK), és a Magyar Hirdető Vállalat (MAHÍR) által készített szakmai felvétel. (1950-2000). Ma már az állomány nagyobbik fele VHS videoszalag. A gyűjtemény 179 tekercs filmből és 249 videokazettából áll.
A CD-tár első darabja az 1997-ben rendezett „Magyar Jazztörténeti Kiállítás” megnyitóján elhangzott koncert anyagát rögzítő lemez, a „Robog az úthenger” volt.

Képzőművészeti tár

Az állomány több szakcsoportot tartalmaz. Ezek festmények (olaj, akvarell), grafikák (ceruza, tusrajz, linó- és rézmetszet), kisplasztikák, plakettek, érmek és szobrok. 48 feldolgozott tételből áll.