Állandó kiállításunk az út- és hídépítés történetét mutatja be az ókortól napjainkig.

Időrendi sorrendben haladva – a látogatók megismerkedhetnek az ókori római utak szerkezetével. Egy látványos makett segítségével kézzelfoghatóvá válik az ókori útépítés, és a használati eszközök, műszerek, melyekből egy-egy darab látható. A középkori útépítést egy élethű vámbódé szemlélteti, egy középkori út padlógrafikával és két korabeli térkép nyomattal.  

A hazai úthálózat fejlődését, Széchenyi 1848-ban „A közlekedési ügy rendezésiről” írt munkáján keresztül mutatja be kiállításunk, a látogató elé tárva a korszak legjelentősebb rendelkezéseit, törvényeit, és persze eszközeit. Megismerkedhetnek a látogatók a XIX századvég útkaparójával, aki „felszerszámozott” biciklijével hűen példázza az utak munkását és szerszámait. Ám elidőzhet a kedves vendég a korhűen berendezett útmesteri irodában is, ahol az alapító – Lévárdy Imre – személyes irodai használati tárgyai között a szemfülesebbek leleményes, más eszközökből átalakított tárgyakra bukkanhatnak.

Büszkeségeink az IZS oldalkocsis motorkerékpár, és a Csepel Danubia csillogó-villogó fekete motor ma is működőképesek.

A római kori útépítő modellhez hasonlóan bemutatjuk látogatóinknak a „makadám” utak szerkezetét is, mely egészen a ’70-es évekig szolgálta az utazókat.

Bemutatunk különböző aszfalt mintákat, hogy könnyebb legyen elképzelni a mai utak szerkezetét, illetve különböző eszközöket, ma is használatban lévő műszereket, melyek egyikét–másikát ki is próbálhatják a látogatók.

A jelenkor útépítését, az autópályákat mutatja be kiállításunk utolsó része, ahol a gyerekek kipróbálhatják a békaátjárót, vagy segélyt kérhetnek a segélykérő telefonok segítségével.

Interaktív elemeink közül nagy kedvenc a robotkar, vagy az ún. „sajt tábla” ahol egy – nem kis ügyességet igénylő  – feladat várja a látogatókat: nevezetesen egy zsinór és egy golyó segítségével kell eljutni Magyarország vagy a megye meghatározott településeire, anélkül, hogy közben a golyó beesne más lyukakba.

De ugyanilyen kedvelt a „kőfogdosó” játékunk, vagy puzzle úthenger, amit vakon kell összerakni.

Izgalmas feladatok várják a látogatót az óriás padlótérképünkön is, mely Magyarország műholdas felvételét ábrázolja, de akinek kedve tartja, akár hidakat is építhet nálunk.