Szabadtéri kiállításunkon az útépítés gépei, eszközei, illetve híd skanzenünk található.

A közel másfél hektáros fás-ligetes szabad területen igazi kikapcsolódást jelent a gép-kiállítás, mely egyben „élményparkká” is válik, amikor gyerekcsoportok birtokba veszik az úthengereket, és felmásznak rájuk, „kipróbálják” azokat.

Hengergyűjteményünk – amely Közép-Európa legnagyobb úthengergyűjteménye – legtekintélyesebb – egyben leghíresebb darabja az a MÁVAG gőzhenger, mely egykoron Józsi úthengere volt, és a címszerepet „játszotta” a Robog az úthenger című filmsorozatban. De találhatóak nálunk egy felújított, működőképes Martos-Hertz úthenger, illetve több „járóképes” úthenger is.

Külön hely illeti a téli hó-eltakarításhoz, útfenntartáshoz kapcsolódó gépeket, köztük a legrégebbit, a „Péter” hómarót, mely a legelső Magyarországon munkába állított hómaró volt

Megcsodálhatják a látogatók az aszfaltozó gépeink kis gyűjteményét, melyeknek szintén egy külön udvarrészt rendeztünk be. De külön csoportba gyűjtöttük az útmérésekhez, földmunkákhoz, és a bitumenes fenntartási munkához való gépeket.

Szabadtéri kiállításunk másik jelentős csoportját képezik hídjaink, melyekre méltán vagyunk büszkék, hiszen olyan híres darabok találhatók meg nálunk, mint az esztergomi Mária-Valéria híd egy része, vagy a budapesti Margit híd egy darabja. Szintén udvarunkon kapott helyet a Szabadszállási alumínium híd, mely az ország első, Európa második, a világ ötödik alumínium hídja.

Felhőtlen kikapcsolódás tehát kicsiknek, és a már nem annyira kicsiknek egyaránt szabadtéri kiállításunk.