Közösségek Hete az Úttörténeti Múzeumban

A Cselekvő Közösségek idei Közösségek Hete programsorozatának mottója ”Adj esélyt…”. A május 6-12. között megrendezett országos eseményhez több száz intézménnyel és településsel együtt csatlakozott a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeum is, tartalmas programokon vehettek részt az érdeklődők hétfőtől szombatig.

Május 6-án iskolás és óvodás diákok ingyen vehettek részt múzeumpedagógiai programokon. Kedden az EGYMI speciális igényű óvodásai és a Thököly Utcai Tagóvoda gyermekei számára szerveztünk közös játéknapot a speciális iskola mozgásfejlesztő eszközeivel és a múzeum eszköztárának felhasználásával.

Szerdán helytörténeti túrát szerveztünk kerékpárral. Turán István történész mutatta be a résztvevőknek a város külterületeit, a környező tanyavilág egy részét.

A csütörtök a lelkes nyugdíjasoké volt, akik feladatokat oldottak meg a kiállításban.

Pénteken az 5. alkalommal országosan megrendezett Közlekedési Kultúra Napját idén a KTE Tolna Megyei Szervezetével és a Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozatának közreműködésével szerveztük meg. Az eseményt Tóth László, a KTE Tolna megyei elnöke nyitotta meg, a diákok és az óvodások közlekedésbiztonsági előadáson, gyakorlati KRESZ foglalkozáson és ügyességi feladatokon vettek részt.

Szombaton mini családi napot tartottunk közutas családok részvételével, akik izgalmas és változatos feladatokon keresztül ismerhették meg a múzeumot. A vetélkedő feladatainak megoldásához összehangolt csapatmunkára, kreativitásra, kitartásra és persze jókedvre volt szükség.