Ismét pörgős hétvége volt az Úttörténeti Múzeumban

Az Úttörténeti Múzeum ismét egy igazi nyüzsgős, pörgős hétvégét tudhat a háta mögött.
Egyszerre 3 esemény is zajlott ugyanis, melyen részt vettek munkatársaink.

A múzeumi-kulturális élet egyik legnagyobb és egyben legrangosabb eseménye a Múzeumok Majálisa, melyet idén 24. alkalommal rendeztek meg a Nemzeti Múzeum impozánsan felújított kertjében.
Óriási érdeklődés övezte programjainkat, mindkét nap a mi sátrunk előtt álltak a legtöbben. Lehetett hidakat építeni papírból, fából, próbára tehették tudásukat a látogatóink a híd-párosító játékunkkal, de akinek kedve volt, reformkori ruhákba öltözhetett és egy óriási Széchenyi-híd fotó előtt szelfizhetett. A vállalkozó kedvűek saját KRESZ-táblákat gyárthattak maguknak.
Nem csak azért volt jelentős az idei Múzeumok Majálisa, mert a felújított múzeum kertben volt, hanem azért is, mert az idén először adták át a „Közösségi múzeum” elismeréseket, és az Úttörténeti Múzeum is a 11 kitüntetett intézmény között volt. Nagyon büszkék vagyunk erre a címre!

Párhuzamosan zajlottak az események, és a múzeumi csapat másik fele a „MAÚT25 Családi Napon, Hidak és Hídépítők Napján” állt helyt, és fogadta a látogatók ostromát. Oda olyan játékokat, foglalkozásokat vittünk, melyek inkább a gyerekek igényeit szolgálták. Lehetett „igazi” utat építeni, itt is működött a KRESZ-tábla gyár, de aki a szintezőt, teodolitot szerette volna kipróbálni, nos, azt is megtehették a jövő kis útépítői.

Azok a kollégák, akik itthon maradtak sem unatkoztak, ugyanis Kiskőrös városában a Városalapítók Napja és Országos Rétes Fesztivál zajlott. Ilyenkor sokan ellátogatnak múzeumunkba azok a rokonok és vendégek, akik már nem élnek a városban, vagy kifejezetten az ünnepségre látogatnak el Kiskőrösre.